2020 logó Ne fizess a kéményseprőnek

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Ne fizess a kéményseprőnek PDF Nyomtatás E-mail
2013. április 10. szerda, 07:12

KEDVES BÁCSALMÁSIAK!

MENNYIT KELL FIZETNI A KÖTELEZŐ KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI SZOLGÁLTATÁSÉRT?

A gyanúm  szerint jelentősen túlszámláz Bácsalmáson a jánoshalmi szolgáltató a kötelező kéményseprő-ipari szolgáltatásért.

Nálunk egy használatba lévő és egy tartalék kémény van. A használt kéményére kétszeres összeget számolt fel a szolgáltató az önkormányzat által jóváhagyott összeghez képest, míg a tartalék kéményre a táblázatban foglalt tarifa szerint. Nálunk a 2837 Ft helyett 4400 Ft-os számlát állított ki a szolgáltató.

Jelenleg megkifogásoltuk a számla összegét Patocskai Ibolya jegyzőasszony közreműködésével. Alapvetően nem magam miatt aggódom, de rajtam kívül ez érinthet több száz családot, köztük olyanokat is akik napi megélhetési gondokkal küzdenek  nem beszélve az elvről. A szolgáltató a képviselő testület által jóváhagyott mértékig számlázhat, ezt figyelmen kívül hagyni, vagy megmagyarázni semmivel sem lehet.

Miért hagynánk? Mi a bácsalmási lakosokat képviseljük, nem a jánoshalmi szolgáltató érdekeit. Amíg az ügy megnyugtatóan nem rendeződik, addig ne fizessünk a kéményseprőnek. Adjon csekket, átutalásra alkalmas pénzforgalmi számot, de ne kérjen készpénzt. Hová jutunk, ha a testületi döntés ellenére tetszőlegesen emelhetné bárki a kötelező szolgáltatások díját?

A rendelet elolvasható:
www.bacsalmas.hu, Önkormányzat lenyíló ablakában, a Hatályos rendeletek között, sorban a 15. Bácsalmás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2007. (XII. 31.) rendelete a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (2013.03.01)

A szolgáltatót szándék szerint meghívjuk a soros testületi ülésre, nyilatkozzon a számlázás kapcsán felmerült kérdésekre.

Dr. Bakó Mária Lujza
települési képviselő

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval