2020 logó Tértivevényes

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Tértivevényes PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 18. hétfő, 11:00

A törvényekkel és a kormányrendeletekkel, a szakigazgatási irányelvekkel összhangban a Bácsalmási Önkormányzat, többek között, rendeleteket alkotott az állattartásról, a gépjármű várakozóhelyek kialakításáról, a környezetvédelemről, a közterület használatáról, a szabálysértési eljárásokról, stb.

Az általam megismert egyik-másik olvasói levél valóság tartalmához azért sem fér kétség, mivel éppenséggel az előzőekben felsorolt helyi szabályozások, egyes állampolgári (lakossági) érdekek megsértését  mutatják be, mely esetek a hatóság figyelmébe ajánlottan inkább az ügyek érdem- leges, hatékony kezelését, nem pedig egy  k é p v i s e l ő  lekicsinylő, gúnyolódó megnyilatkozását várták el.

Az önkormányzati képviselők joga és kötelessége, hogy a választói érdekeket a testületben a külső és belső rendelkezéseknek megfelelően, a város érdekeivel és a lakosság jogos igényeivel összhangban érvényesítsék, mindenféle öncélú, elfogult vagy személyeskedő hozzáállás nélkül.

Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy a szórványos un. lakossági fórumokon megjelenjen, emiatt is szükséges, hogy a képviselők fogadóórákat tartsanak, választó kerületükben meg-és felismerjék a közösségellenes, káros vagy veszélyes állapotokat, fellépjenek a lakossági érdekek érvényesüléséért.

Amennyiben az illetékesek érdemesnek tartják a lakosság olvasói levelezését, fontos lenne azokat naprakészen megismerni, mert javarészt és kétségtelenül közösségi érdekek szolgálnak, az önkormányzati és a polgármesteri hivatali feladatok megsegítésében is hasznosulhatnának.

Tisztelettel: az őrkatona (Nagymányai Ervin)

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval