2020 logó Miért kell eltűrni?

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Miért kell eltűrni? PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 11. hétfő, 08:34

Ebben a rohanó világban majdnem mindenhova autóval járunk (már akinek van), vagy mert sietős a dolgunk, vagy mert fizikailag nem bírjuk megtenni az utat -- sem gyalog, sem kerékpárral, -- vagy azért mert kényelmesebb az autóban ülve utazni.

Mégis vannak akik gyalog indulnak elintézni a különböző feladatokat, ügyeket, vagy bevásárolni mennek, esetleg sétálni van kedvük. Magam is ezek közé tartozom, gyakran indulok gyalog a célom felé, de legtöbbször majdnem meg is bánom, mert komoly kihívást jelent megőrizni a szemem, arcom és a ruhám épségét a járda mellé ültetett fák lelógó ágaitól. Ha útközben netán elered az eső esélyem nincs az esernyőt a fejem fölé tartani szintén az ágak miatt. Sötétedés után már nem kihívást jelent a gyalog közlekedés mutatványa, hanem potenciális balesetveszélyt! Gondolkodtam, megkérem a lakókat tegyék rendbe a fákat, ha már a meggyet, cseresznyét vagy éppen a szilvát van idejük leszedni, fordítsanak egy órát a fák kordában tartására is. Végül csak a közvetlen szomszédomat kértem meg, -- kérésem süket fülekre talált -- mert igen sokáig tartott volna mindenkit megkeresni, és tartottam attól is, hogy többen ellenségesen fogadják a kezdeményezésemet, esetleg több süket fül van. Itt jegyzem meg, nem túl korábbi  kérésem Polgármester Úrnál is hasonló sorsra jutott.

Ez a belógó ágprobléma nem csak a gyalogutakra, az autóutakra is vonatkozik, de örvendetes, hogy sem a gyalogúton, sem az autóúton nem mindenütt okoz bosszúságot.

Tudom, (remélem jól) hogy a járda és a mellette terjeszkedő fák közterületen vannak. A városközponthoz közel eső utcákat (beleértve a fákat is) a Bácsalmási Városi Önkormányzat 100% - os tulajdonában lévő Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft. ülteti és kezeli is. A város központjától távolabbi utcák már kiesnek ebből a gondoskodásból, itt nekünk lakóknak marad ez a munka?

Ha igen akkor kérek minden bácsalmási lakost -- aki érintett -- a saját ingatlanja előtti utcarészen lévő növények gondozására, belógó ágak eltávolítására, hogy az arra járók bosszúság nélkül közlekedhessenek! Legyen bárkinek is feladata kérem az önkormányzat illetékes beosztottját, (remélem olvassák e rovatot) hasson oda, -- nem mindenki internethasználó-- hogy az utcákon lehessen "felemelt fejjel" közlekedni!  A fák, bokrok metszésének a rügyfakadásig aktuális az ideje.

Gyalogostársaim nevében is köszönöm hogy megteszik.

Skribanek józsef  Bácsalmás, Ifjúság utca 3.

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval