2020 logó Antiszemitizmus?

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Antiszemitizmus? PDF Nyomtatás E-mail
2012. december 14. péntek, 11:59

Családi és baráti kapcsolataim révén a napokban, rövid ideig Bácsalmáson tartózkodtam. A sok év óta barátom, volt évfolyamtársam ekkor, a már megritkult találkozásaink alkalmával, megdöbbentő eseményekről is mesélt.

Kis utcájukban a mellette, jobb- és baloldalon lakó szomszédai - finoman  szólva - őt (őket) nem szívlelik. Hogy ennek megfelelő hangsúlyt is adjanak, nemrégiben egy mosott féltéglát küldtek be a csukott utcai ablakukon keresztül. Az életveszélyes "mutatvány" egyértelműen az oldalirány lakóinak, inkább a meg is nevezett személyek "szereplését" feltételezte, így a rendőri eljárás is ebben az irányban indult meg. Sajnos a gyanúsítotti meghallgatás során előadott lírikus rendőrámítás elterelte a viharfelhőket, így még az sem került szóba, hogy egy korábbi zaklatás, a kapucsengő hajnali leragasztása miért történt és azt ki követte el.
Barátom úgy látja, hogy az ellenséges viszony kialakulásáért mindkét szomszédja őt (őket) teszi felelőssé, amiért többször hatósági védelmet kényszerültek kérni a szomszédságukból eredő különféle zavaró, háborító cselekmények miatt. A szomszédok szerint így haragba kerültek mindenkivel, holott rajtuk kívül senkit sem lennének képesek megnevezni, de minden igyekezetükkel azon vannak, hogy más, érdektelen személyeket is ellenük hangoljanak.  A tárgybeli kérdésem lényege érvényesül a megismert állapotban, úgy látszik, hogy a barátomat támadni szabad, de védekezni ne akarjon. Bácsalmáshoz és a barátaimhoz való kötődésem révén mélyen elítélem az ilyen, minősíthetetlen emberi magatartást akkor is, amikor az érintett barátom nem kívánta az eseményeket ilyen módon közzétenni.
Tisztelettel: Nagymányai Ervin

 

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval