2020 logó Csak füstölgök

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 10 vendég böngészi
Csak füstölgök PDF Nyomtatás E-mail
2012. december 13. csütörtök, 08:47

Nem kívánok mindenáron kötözködni, az olvasói levelek oldalait sem szándékozom egymagam kitölteni, de az így adott lehetőséggel élve - véleményem szerint sok sorstársammal egyetértésben - egy kicsit méltatlankodom..

Kedves hagyomány a nyugdíjasok karácsony előtti meghívása egy műsoros délutánra, de nem mindegy, hogy az invitálásuk az  Önkormányzat részéről hogyan történik.

Kezdetben és később leginkább névre és címre szóló meghívásokat küldtek,(általában sk. polgármesteri aláírással) most pedig csak egy ici-pici "röplapocska" landolt a postaládákban.

Az így már személytelenné vált meghívást,  feltehetően egy naprakész nyilvántartásból név-és lakcím szerint  "terítették.", de nem biztos, hogy hiánytalanul és pontosan a megfelelő helyre.

Sok nyugdíjas társam csonkolt végtagokkal, sérült testrészekkel, hosszan tartó betegségekben él és szenved, amikor az ilyen összejövetel alkalmával kényszerűen szembesül az ellenkező állapotokkal, az egészséges, jól ápolt, magabiztos és  sajnálkozó társaival, akkor az már kifejezetten szerencsétlen, megalázó helyzetet teremt.

A jószándékú önkormányzati kezdeményezés és kedvesség, a szórakoztatás és a megvendégelés meglátásom szerint csak rövid időre szóló örömet és vigasztalást tud adni a jobbára nehéz sorsú, elkeseredett idős embereknek.


Magosi Antal

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval