2020 logó Kutya-világ - idegtépő állapotok

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 8 vendég böngészi
Kutya-világ - idegtépő állapotok PDF Nyomtatás E-mail
2012. december 06. csütörtök, 08:09

A kutya szocializáltsága határozza meg a gazdához, idegen emberekhez való viszonyát, így a gazdák maguk nagyon sokat tehetnek a jó szomszédság érdekében. A folyton és ok nélküli csaholásnak mindig van oka: a kutya vagy fél, vagy ellátatlan, gondozatlan, vagy falka-vezérnek tartja magát, de az igényéhez mért mozgásmennyiség is kielégítetlen, házőrző, őrző-védő kiképzésben sem részesül, szoktató, fegyelmező, idomító gyakorlások hiányában a vezényszavakat, inkább azok hangsúlyát nem értheti és nem is tanulhatja meg.

Egy minimális felelősségtudat nélküli "ebszaporító" négy nagytestű kutyájának sorozatos nappali, főként éjszakai ugatása, vonyítása, egyben fegyelmezetlen és nyugtalanító viselkedése már évek óta tehetetlen és idegtépő állapotok, kialvatlanul eltöltött éjszakák kényszerű tűrését követeli meg a közvetlen környezetükben élőktől.

Senki sem köteles feláldozni a nyugalmát mások felelőtlensége miatt, de sajnálatos, hogy a kifogásolt körülmények vizsgálatai a helyi hatóság elnéző, néha elhúzódó felületes és tétova eljárásai következtében hosszú ídő óta eredménytelenek.

A helyi szabályokat és a szomszédjogokat durván sértő kutyatartó álszent, valótlan állításainak elismerése, az ügyben eljáró hatóság félrevezetése "nagy dicsőség". Így már érthető az is, hogy a bepanaszolt a panaszossal szemben durva tettle-  gességgel, minősíthetetlen mocskolódásokkal és szidalmakkal is fellép.


Magosi Antal

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval