2020 logó Régmúlt idők emlékére

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 4 vendég böngészi
Régmúlt idők emlékére PDF Nyomtatás E-mail
2022. július 18. hétfő, 18:20

...valóra vált álom!

A felújított, Bácsalmás helytörténetét elmesélő Siskovics-kúria a térség egyik turisztikai látványossága lett! Átadása többek között az elmúlt napok egyik fő eseménye volt. Köszönet érte mindenkinek, aki részese volt e felemelő munkának, kiemelve Némethné Légrády Kinga Katalin Bácsalmási Turisztikai Információs Központ vezetőjének aktív közreműködését! Egy intenzív csapatmunka eredménye a valóra vált álom megvalósítása Páll-Somogyi Kinga kiállítás tervezőjének és kurátorának! A látványos rekonstrukció, a várostörténeti kiállítás során a korabeli tervekhez illeszkedve került megoldásra. A megújult kiállítótér tereibe belépve, csodás környezetben interaktív eszközökkel ismerheti meg a látogató a korabeli eseményeket!

A Siskovics-kúriában megvásárolható „Múltidéző kúria” című emlékalbum létrejötte, összefügg a Siskovics-kúria eredeti állapotába való visszaállításával. A kúria bemutatása egykori lakói által történt, egyben emlékállítás, megidézve városalapító birtokos, nemesi családokat, személyeket. A hajdani kúria épületének utolsó lakója, ahol gyermekkorom szép napjait töltöttem, dr. Faragó Dezső otthona és rendelője volt.

Hálásan köszönöm, hogy a Siskovics-kúria múltőrző kiállítása emléket állít személyének, ezzel álma valóra vált betegeinek gyógyításának helyszínén!

Németh Miklósné

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval