2020 logó Békeláng

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 3 vendég böngészi
Békeláng PDF Nyomtatás E-mail
2021. december 01. szerda, 14:06

Bácsalmásra érkezik a Betlehemi Békeláng

A bácsalmási cserkészek a december 25-ei 9 órás szentmisére hozzák el a Betlehemi Békelángot a Bácsalmási Római Katolikus Templomba. Vidd el és add tovább Te is a karácsonyi fényt!

Betlehemi Láng a béke szimbóluma, amely karácsonykor több ezer otthonban ragyog a világon. Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett. Azóta évről évre Bécsből – cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen. A lángot Bécsbe érkezése után nagyszabású rendezvény keretén belül adják át a világ különböző országainak, nemzeteinek képviselőinek. A Betlehemi Láng szállítása speciális lámpákkal és örökmécsesekkel történik, a legváltozatosabb módon: autóval, autóbusszal, vonattal, kerékpárral, vagy akár gyalog is szállítják, s adják kézről-kézre, mécsesről mécsesre a cserkészek, hogy elvigyék városuk templomaiba, hogy onnan minél több család otthonába eljutva karácsonyig folyamatosan égjen.

A Betlehemi Láng mindenkié, minden jó szándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. Hazavihető, továbbadható, hogy minél több családhoz eljusson. Megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot; embertől emberig kell továbbadni. Óvni, táplálni kell, hogy ne aludjon ki, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben.

Fogadd, és add tovább a Betlehemi Lángot Te is, hogy elérhesse küldetésének célját!

Ne felejts el mécses tartót és belevaló gyertyát hozni, hogy biztosan megérkezhessen az otthonodba a békeláng!

Némethné Légrády Kinga

579. Tomori Pál Cserkészcsapat, Bácsalmás

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval