2020 logó Tűzgyújtási tájékoztató

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 7 vendég böngészi
Tűzgyújtási tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail
2021. november 11. csütörtök, 07:55

Tájékoztató a tűzgyújtás szabályairól

A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 1. §-a szerint: „ A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény rendelkezéseitől eltérően 2021. január 1-jétől a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.”

Azaz, ha a helyi önkormányzat rendelete megengedi, lehet avart és kerti hulladékot égetni, a helyi rendelet szerinti feltételekkel.

Bácsalmás Város Önkormányzata az avar és kerti hulladék égetés szabályairól szóló 10/2021. (III.12.) számú rendeletében szabályozza az avar és kerti hulladékok égetésére vonatkozó szabályokat.

A rendelet a www.bacsalmas.hu honlapon, illetve a Hivatalban (ügyfélfogadási időben) megtekinthető.

Legfőbb szabályok:

Kizárólag a veszélyhelyzet ideje alatt Bácsalmás belterületén, valamint a külterületi zártkerti ingatlanokon avart és a kerti hulladékot égetni október 1. és április 30. között, - munkaszüneti napok és vasárnap kivételével - minden héten hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton lehet. Az égetést a reggeli és esti talaj közeli inverzió (levegőréteg hőmérsékleti változásai) miatt 9.00-18.00 óra közötti időszakban lehet végezni, szélcsendes időben.

A hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alól a helyi rendelet nem ad felmentést!

Kérjük a T. Lakosságot, hogy a fentiek betartásával gondoskodjanak az avar és a kerti hulladék kezeléséről.

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval