2020 logó TESTVÉRTELEPÜLÉSI TALÁLKOZÓ LESZ BÁCSALMÁSON

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 10 vendég böngészi
TESTVÉRTELEPÜLÉSI TALÁLKOZÓ LESZ BÁCSALMÁSON PDF Nyomtatás E-mail
2021. június 28. hétfő, 17:48

Bácsalmás Város Önkormányzata idén az „Európa a polgárokért program” nyertes pályázatának köszönhetően tarthatja meg testvérvárosi találkozóját 2021. augusztus 2-8. között.

Az Európai Unió által finanszírozott „Együtt Európa Zöld Jövőjéért” elnevezésű programunkon 7 testvérvárosunkból Borszék (Románia), Backnang (Németország), Gizalki (Lengyelország), Nagymegyer (Szlovákia), Bajmok (Szerbia), Bezdán (Szerbia), Bizovac (Horvátország) 250 fős delegációt várunk.

A nyilvános eseményt a Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, a Bácsalmási Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Bácsalmási Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Kulturális Híd a Térségek Között Alapítvány, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a Bácsalmási Turisztikai Információ Központ szervezi.

A delegáció programjaiban szerepelni fog többek között: testvérvárosok bemutatkozó előadása, környezetvédelemmel kapcsolatos jó gyakorlatainak kisfilmes bemutatása; testvérvárosi szerződések megújítása; Backnang Emlékkút avatása, Bácsalmás és térségének épített és természeti értékeinek megismerése; nemzetközi művésztelep; népviseleti kiállítás; népzenei és néptánccsoportok előadása; színházi előadások; gyermekprogramok; „Együtt Európa Zöld Jövőjéért” rajzkiállítás „Ki tud többet az Európai Unióról?” vetélkedő. A delegációk több alkalommal uniós témát feldolgozó műhelymunkán vehetnek részt, ahol együttműködési, pályázati lehetőségeket is megbeszélhetnek

Sok szeretettel várunk a programokra minden kedves Érdeklődőt!

Némethné Légrády Kinga

Bácsalmási Turisztikai Információs Központ

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval