2020 logó Javában zajlanak a turisztikai fejlesztések 2021.09.01

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 96 vendég böngészi
Javában zajlanak a turisztikai fejlesztések 2021.09.01 PDF Nyomtatás E-mail
2021. szeptember 02. csütörtök, 17:33

Mind a 6 helyszinen a terveknek megfelelően zajlanak a kivitelezési munkálatok...


Kedves Bácsalmásiak!

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy mind a 6 fejlesztési helyszínen, a terveknek megfelelően, javában zajlanak a kivitelezési munkálatok, amelyek tervezett befejezése ez év vége.

 

Fejlesztési helyszínek:

1. Siskovics-kúria

2. Bácsalmási tájház és helytörténeti emlékpark

3. Bácsalmási Kossuth-park élmény tanösvény

4. Bácsalmási Sóstó tanösvény

5. Bácsalmási Rakéta Ökoturisztikai Látogatóközpont

6. Bácsalmási Kígyós tanösvény

 

Siskovics-kúria

A Hősök tere 7. szám alatti, 1803-1812 között épült műemléki védelem alatt álló kúria épületét eredeti állapotába állítjuk vissza és udvarával együtt teljeskörű felújítás eredményeként látogatóközpont lesz, Bácsalmás város 19. századi megalakulását és felvirágzását bemutató kiállítással. Jelenleg az épület helyreállítása zajlik.

Bácsalmási tájház és régészeti emlékpark

A Bácsalmási Kékfestő Műhely szomszédságában, a Kossuth u. 51. szám alatti korhű sváb parasztházban és udvarán Bácsalmás helytörténete, valamint a bácsalmási sváb és bunyevác hagyományok kerülnek bemutatásra interaktív és élménypedagógiai módszerekkel. Jelenleg az épület felújítása zajlik.

Bácsalmási Kossuth-park élmény tanösvény

A park nagy platán tisztásán fából faragott mesebeli figurákból és interaktív információs táblákból álló tanösvényt hozunk létre, amely egyik eleme a tisztás mögötti kiserdőben lévő emelt szintű játéktér. A tanösvény a meglévő Nagy fakopáncs tanösvény folytatása, a park újabb növényeit és állatait mutatja be. Jelenleg a tanösvény táblák nyomdai kivitelezése zajlik. Az emeltszintű játéktér váza elkészült. Padokkal, információs táblákkal lesz még bővítve. Reméljük több iskolán belüli és kívüli környezetismeret, biológia óra színtere lesz.

Bácsalmási Sóstó tanösvény

A tanösvény információs táblái és interaktív elemei segítségével a látogatók megismerhetik Felső-Bácska legjobb állapotában megmaradt szikes tava keletkezésének és egykori hasznosításának történetét, hosszú távú megőrzése érdekében tett lépéseket, valamint egyedi élővilágát, továbbá a megőrzésben közreműködő bácsalmási tudósok, szakemberek bemutatását. Jelenleg az interaktív elemek helyszíni kivitelezése és a tanösvény táblák nyomdai kivitelezése zajlik.

Bácsalmási Rakéta Ökoturisztikai Látogatóközpont

A Kígyós-horgásztó mellett található régi ifjúsági tábort a projekt keretében teljes körűen felújítjuk. Közösségi tereinek kiállításain a látogatók megismerkedhetnek a Felső-Bácska Homokhát Natúrpark bácskai részének természeti és kulturális örökségi értékeivel. Reméljük, sok gyermek fogja itt nyári ismeretterjesztő táborait tölteni. Jelenleg az új épületek építése zajlik.

Bácsalmási Kígyós tanösvény

Az ökoturisztikai látogatóközponttól induló tanösvény a volt halnevelde vadregényes területén vezet. Természetes alapanyagokból készült „land art” elemekből és természetismereti tájékoztató táblákból áll. Jelenleg az információs táblák nyomdai kivitelezése zajlik.

 

Bővebb információ a Bácsalmási Turisztikai Információs Központban (Hősök tere 3.), illetve Facebook oldalán érhető el.

 

Némethné Légrády Kinga

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval