2020 logó Testvérvárosi találkozó volt Bácsalmáson

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Testvérvárosi találkozó volt Bácsalmáson PDF Nyomtatás E-mail
2021. augusztus 18. szerda, 11:16

Bácsalmás Város Önkormányzata idén az „Európa a polgárokért program” nyertes pályázatának köszönhetően tarthatta meg testvérvárosi találkozóját 2021. augusztus 6-8. között.

Az Európai Unió által finanszírozott „Együtt Európa Zöld Jövőjéért” elnevezésű programunkon 8 testvérvárosunkból – Borszék (Románia), Backnang (Németország), Gizalki (Lengyelország), Nagymegyer (Szlovákia), Bajmok (Szerbia), Bezdán (Szerbia), Bizovac (Horvátország), Tiszacsoma (Ukrajna) – a járványügyi helyzet miatt Backnangból, Nagymegyerből, Borszékből és Bezdánból, valamint francia LEADER partnerünktől érkeztek személyesen delegációk. A többi település polgármestere videó üzenetben köszöntötte az ünnepi programon résztvevőket.

A nyilvános eseményt a Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, a Bácsalmási Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Bácsalmási Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Kulturális Híd a Térségek Között Alapítvány, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a Bácsalmási Turisztikai Információ Központ szervezte.

A delegáció programjaiban szerepelt többek között: testvérvárosok bemutatkozó előadása, környezetvédelemmel kapcsolatos jó gyakorlatainak kisfilmes bemutatása; testvérvárosi szerződések megújítása; Backnang Emlékkút avatása, Bácsalmás és térségének épített és természeti értékeinek megismerése; nemzetközi művésztelep; népviseleti kiállítás; népzenei és néptánccsoportok előadása; színházi előadások; gyermekprogramok; „Együtt Európa Zöld Jövőjéért” rajzkiállítás „Ki tud többet az Európai Unióról?” vetélkedő. A delegációk több alkalommal uniós témát feldolgozó műhelymunkán vehettek részt, ahol együttműködési, pályázati lehetőségeket is megbeszéltek

Ezúton is köszönjük szépen Mindenkinek, aki segített a programok szervezésében és lebonyolításában! Reméljük jövő augusztusban már a Népek-Ízek Forgataga hagyományőrző napunkon fogjuk tudni együtt ünnepelni testvértelepülési kapcsolatainkat!

A programokról készült videókat az alábbi linkekre kattintva lehet megtekinteni:

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021 – Ünnepi ülés: https://youtu.be/gxBVHwJqd1I

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021 – Backnang Emlékkút avatás: https://youtu.be/Jp1AfszNy4c

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021 - kulturális program 1.: https://youtu.be/OQIGcLy8J20

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021 - kulturális program 2.: https://youtu.be/0xb_6wtAWfk

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021 - kulturális program 3.: https://youtu.be/2q82q_q27do

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021 - kulturális program 4.: https://youtu.be/7M-CX-bO3gY

Testvérvárosi találkozó Bácsalmáson 2021- ahogyan a backnangi delegáció látta: https://youtu.be/-ECvlSdoQv8

 

Némethné Légrády Kinga

Bácsalmási Turisztikai Információs Központ


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval