2020 logó Tisztelt Lakosság!

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 4 vendég böngészi
Tisztelt Lakosság! PDF Nyomtatás E-mail
2021. február 12. péntek, 17:45

A BAJAI KATASZTÓRÓFAVÉDELEMI KIRENDELTSÉG FELHÍVÁSA A FŰTÉSSEL KAPCSOLATBAN.

A következő napokban rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. Az emberek a hideg időben sokkal többet tartózkodnak otthon, többet főznek, és intenzíven kell fűteni, ami megnövelheti a lakástüzek kialakulásának kockázatát.

A tüzelő- és fűtő berendezések fokozott használata során is minden esetben be kell tartani a használati szabályokat, valamint csak és kizárólag megfelelő tüzelőanyagot tanácsos használni.

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt, kéményt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották. Még most sem késő kéményseprőt hívni! A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által egyeztetett időpontban végzi el a magánszemélyek számára ingyenes ellenőrzést és tisztítást.

Fontos, hogy figyeljünk magunkra, családunkra, környezetünkre hiszen a figyelmesség, az öngondoskodás, az egyéni felelősségtudat nagyon sok esetben megóvhat bennünket és a körülöttünk élőket.

Ha mégis bekövetkezik a baj, azonnal hívja a katasztrófavédelem műveletirányítási központjait a 112-es segélykérő telefonszámon!


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval