2020 logó Bácsalmásra érkezik a Betlehemi Békeláng

Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 95 vendég böngészi
Bácsalmásra érkezik a Betlehemi Békeláng PDF Nyomtatás E-mail
2020. december 20. vasárnap, 19:14

A Betlehemi Láng mindenkié, minden jó szándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. Hazavihető, továbbadható, hogy minél több családhoz eljusson. A lángot Te is átveheted Bácsalmáson a Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templomban a december 25-ei szentmisék után.

Vidd el és add tovább Te is a karácsonyi fényt!

 

A Betlehemi Láng a béke szimbóluma, amely karácsonykor több ezer otthonban ragyog a világon. Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy Habsburg Rudolf nevét viselő osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett. Azóta évről évre Bécsből – cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges osztrák gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vegyen. A lángot Bécsbe érkezése után, nagyszabású rendezvény keretén belül adják át a világ különböző országainak, nemzeteinek képviselőinek. A Betlehemi Láng szállítása speciális lámpákkal és örökmécsesekkel történik, a legváltozatosabb módon: autóval, autóbusszal, vonattal, kerékpárral, vagy akár gyalog is szállítják, s adják kézről-kézre, mécsesről mécsesre a cserkészek, hogy elvigyék városuk templomaiba, hogy onnan minél több család otthonába eljutva karácsonyig folyamatosan égjen.

Az óvintézkedések miatt idén nem egy osztrák kisgyermek hozta el a betlehemi Születés Templomából a lángot, hanem egy 9 éves betlehemi kislány gyújtotta meg az osztrákok lámpását, amelyet Betlehemből Tel-Avivba szállítottak, majd onnét már az egyik osztrák repülőtársaság biztonsági őrének köszönhetően landolt Linzben november 16-án.

Az idei nemzetközi lángátadó ceremónia december 12-én volt Salzburgban, amelyen most a nemzetek képviselői nem vehettek részt személyesen. Másnap, december 13-án egy osztrák cserkészlány adta át a betlehemi békelángot a Magyar Cserkészszövetség tagjainak a hegyeshalmi határátkelőhelyen.

Bácsalmásra a bácsalmási 579. Tomori Pál Cserkészcsapat kiscserkészei hozzták el a lángot a Szegedi Dóm december 20-ai egyházmegyei lángátadó ünnepségéről.

A lángot Te is átveheted Bácsalmáson a Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Templomban a december 25-ei szentmisék után.

Ne felejts el viharlámpást és belevaló gyertyát hozni, hogy biztosan megérkezhessen az otthonodba a békeláng!

A Betlehemi Láng mindenkié, minden jó szándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. Hazavihető, továbbadható, hogy minél több családhoz eljusson. Megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot; embertől emberig kell továbbadni. Óvni, táplálni kell, hogy ne aludjon ki, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben.

Fogadd, és add tovább a Betlehemi Lángot Te is, hogy elérhesse küldetésének célját!

 

Némethné Légrády Kinga

579. Tomori Pál Cserkészcsapat, Bácsalmás

 

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval